Over de dirigent

Sinds januari 2019 zingt het Zeister Kamerkoor onder inspirerende leiding van Guido van Swieten.

Guido van Swieten (1984) is koordirigent en componist. Hij combineert het uitvoeren van bestaand repertoire graag met het schrijven en uitvoeren van nieuw materiaal.

Na zijn studie compositie aan de afdeling Muziek en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht verdiepte hij zich verder in koordirectie bij Remco de Graas. Sinds 2018 volgt hij naast zijn werk als dirigent een mastertraject koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Tijdens zijn studie richtte hij met medestudenten vocaal ensemble Vlechtwerk op, voor de uitvoering van oude en nieuwe muziek in kleine bezetting.

Guido is momenteel de vaste dirigent van Kamerkoor Het Zingend Hart, gemengd koor Rhenus Cantat en het Zeister Kamerkoor. Daarnaast is hij actief als repetitor voor het koor van de Utrechtse Bachcantatediensten.

Eerdere dirigenten

Het Zeisterkamerkoor heeft eerder onder leiding gestaan van:

Matthijs Overmars: van september 2002 t/m december 2018

Arie Perk: van september 1994 t/m augustus 2002.